Ana Sayfa Muhasebe Anonim şirketimizde yapacağımız seçimsiz genel kurul toplantımızı tescil ettirmeli miyiz? 

    Anonim şirketimizde yapacağımız seçimsiz genel kurul toplantımızı tescil ettirmeli miyiz? 

    526
    0

    Anonim şirketimizin genel kurulunu yapacağız ama bu yıl seçim yok. Bu durumda ticaret odasına tescil ettirmeden sadece ilgili evrakları ticaret müdürlüğümüzdeki dosyamıza eklememiz yeterli midir?

    Genel kurul, gerek son yılda yapmış olduğunuz gerek ise TTK’da belirtilen ve halen uygulamasına da devam edilen usul bu şekilde devam etmektedir.

    Şirketimiz 5 ortaklı aile şirketidir. Hissedarların hisseleri dışarıdan birilerine kolay devredememeleri için Esas Sözleşmenin 6. Sermaye maddesinin altında payların devrinin şekil ve şartlarına ilişkin düzenleme oluşturdum. Bunu da sermaye eski şekli ve sermaye yeni şekli şeklinde tadil metni oluşturdum. Genel kurula sunup tescil ve ilan ettireceğim. İşlemim doğru mu?

    Bu durum için sermaye maddesinin tadili değil, hisse senetlerinin devri diye yeni bir (yok ise) madde eklenmesi doğru olacaktır. Bu ilave madde için bakanlık temsilcisi gerekli olmayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılının Ocak-Ağustos döneminde Moldova’nın ihracatı 2019 yılının aynı dönemine göre %13,6 oranında düştü
    Sonraki İçerikSeri muhakeme usulünün yürürlüğe girmesi ile uyuşmazlıklar 1 günde çözülüyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz