Ana Sayfa Çalışma Hayatı Anonim şirket yönetim kurulu üyesi şirketinde sigortalı çalışabilir mi?

    Anonim şirket yönetim kurulu üyesi şirketinde sigortalı çalışabilir mi?

    722
    0

    Şahıs firmalarında geçici vergide yatırılan BağKur düşülür mü?

    Evet düşülür (indirimler bölümü).

    Anonim Şirket YK üyesi kendi şirketinde sigortalı olarak çalışabilir mi yoksa Bağ-kur’lu mu olması gerekir?

    Anonim Şirket kurucu ortakları ile yönetim kurulunda olan ortakları 1.10.2008 tarihinden önce sigortalılık bakımından 1479 Sayılı Bağ-Kur Kanununa tabi olup bu kanun kapsamında zorunlu sigortalı sayılmaktaydılar.

    1.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4. Maddesinin (b) bendi ile anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının bu faaliyetlerinden dolayı sigortalı (Bağ-kur sigortalısı) olacakları belirtilmiştir.

    Kurucu ortaklar ya da yönetim kurulunda olmayan anonim şirket ortakları ise zorunlu sigortalılık kapsamında değerlendirilmemiştir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSözleşme Dışı Üretilen Tütünlerin Açık Artırma Yöntemi İle Alım Satımına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ Resmi Gazete’de Yayınlandı 2 Eylül 2020
    Sonraki İçerikSanayi Bakanlığı: 10 sektörün 8’inde artış var. Gıda, giyim ve deri ürünlerinde üretim artıyor.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz