Ana Sayfa Vergi Anonim şirket aktifine kayıtlı arsayı kiralarsa düzenleyeceği faturada yıl sonuna kadar KDV...

    Anonim şirket aktifine kayıtlı arsayı kiralarsa düzenleyeceği faturada yıl sonuna kadar KDV oranını ne uygulamalıdır?

    Arsanın kullanımı iş yeri olarak olacak ise KDV oranı ne olur?

    676
    0

    A.ş. firma aktifine kayıtlı arsayı başka bir A.Ş. ye kiraya vermiştir. 31.07.2020 de yayımlanan KDV indirimi gereği arsa ya kira faturası keserken KDV oranı %8 mi olacaktır?

    Arsanın kullanımı iş yeri olarak olacak ise KDV % 8 olarak uygulanmalıdır.

    7 yıl önce satın alınan arsa, işyeri ve daireyi şahıs firmasının aktifine almak istiyoruz. Bu gayrimenkulleri alırken alış değerleri tapuda düşük beyan edildiği için tapu senetleri üzerinde yazılı değerler düşük görünüyor. Bu gayrimenkulleri firma üzerine hangi belgeler düzenleyerek, hangi bedeller üzerinden geçirip, kaçar yıl amortisman ayıracağız. Satılırken vergi çıkar mı vergilendirme ne şekilde hesaplanır acaba?

    Emlak vergisi değeri ile gider pusulası düzenlenerek aktife alınır.

    Gider pusulasında GV stopajı ve KDV hesaplanmaz.

    Arsada amortisman ayrılmaz.

    Binalar için 50 yıl, yıllık % 2 amortisman ayrılır.

    Satıştan kar elde edilirse elbette vergi ödenir.

    Düzenlenecek faturada KDV hesaplanır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ortaklığında “Yükselen Markalar” projesi yürütülecek
    Sonraki İçerikSGK İşyeri bildirgesine eklenecek belgeler kaç gün içinde kuruma verilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz