Ana Sayfa Vergi Anlaşma kapsamında düzenlenen bir yıldan fazla süreyi kapsayan katılım payı faturasının bedeli...

Anlaşma kapsamında düzenlenen bir yıldan fazla süreyi kapsayan katılım payı faturasının bedeli KDV beyannamesinde nasıl gösterilmelidir?

Anlaşma kapsamında düzenlenen bir yıldan fazla süreyi kapsayan katılım payı faturasının bedeli KDV beyannamesinde nasıl gösterilmelidir?

1021
0

Restoran işletmeciliği yapan firmamız alkollü içecek satışı da yapmaktadır. Alkollü içecek firmalarından bir tanesi ile onların belirlediği kota üzerinden örnek 5 yıl içerisinde belirledikleri kota kadar alım yapılması taahhüdü verilecektir. Karşılığında 1,5 milyon TL işletme katkı payı adı altında fatura istenmektedir. Faturayı tek seferde keseceğiz firmada tek seferde bize ödeyecek. Öncelikle fatura mutlaka istenmekte ancak usul doğrumu diğer soru KDV beyanı kesildiği ayda tamamı yapılmalı mı? Ayrıca gelir olarak yine ilk seferde direk gelir kaydedilip vergisi ödenmeli mi sözleşmeye istinaden 380-480 hesapları ile yıllara düşen tutarları kısım gelir yazarak ilerleyebilir miyiz?

Anlaşma olduğuna göre usul doğrudur. Fatura tek saferde düzenlenip bedeli tahsil edilmiş ise elde edilen gelir fatura tarihi itibari ile kayıtlara alınır. Tahsil edilen KDV ilgili dönem KDV beyannamesinde yer alır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi dairesi tarafından resen terk olmuş firmadan alınan ve düzenlenen firmalar için yapılması gereken işlem nedir?
Sonraki İçerikYapı kooperatifinin arsasını kat karşılığı olarak müteahhide vermesi ortak dışı işlem sayılıp, kurumlar vergisi muafiyetini engeller mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz