Ana Sayfa Muhasebe Ana dosyanın altında olmayan SGK bildirimleri ilişiksiz yazısı alımında sorun yaratır mı?

Ana dosyanın altında olmayan SGK bildirimleri ilişiksiz yazısı alımında sorun yaratır mı?

1122
0

Bir Aş ve bir Ltd’den oluşan iş ortaklığı kurarak ihaleye girdik. Personellerin iş ortaklığına nakli mümkün olmadığı için de açtığımız geçici ihale dosyasının altına iki adet alt taşeron dosyası açtık. İki alt taşeron dosyası da iş ortaklığını kuran aş ve ltd adına. Manuel olarak açılırken bir problem yoktu ancak e devlet üzerinden aracı kurum kodu verilmeye başladığından beri ‘Girilen vergi no ana işyeri yöneticilerinin veya ortaklarının vergi numarasıyla aynı olamaz.” uyarısıyla karşılaşıyoruz. Bu uyarıyla karşılaşınca çözüm bulamadık ve alt taşeron dosyalarını açmadık. Ancak daha önce bu şekilde açmış olduğumuz alt taşeron dosyaları olduğu için ilişiksiz belgesi alırken problem yaşar mıyız?

 

Alt işveren dosyalarının olmaması ilişiksizlik alımında sizi sıkıntıya sokacaktır. Ana doyanın altında olmayan bu bildirimlerimiz ana dosyanın ilişiksizlik hesabında dikkate alınmayacaktır. Öncelikle durumunuzu açıklayan bir dilekçe ile bildirimlerinizi düzeltme yoluna gitmeniz gerekir.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Otomatik Tescili yapılan SGK İNŞAAT dosyalarında ilişiksiz yazısı nasıl alınacak?

 

 

 

 

 

Önceki İçerikTavuk yumurtası üretimi Aralık ayında 1,7 milyar adet olarak gerçekleşti
Sonraki İçerikTicari süt işletmelerince Aralık ayında 768 bin 714 ton inek sütü toplandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz