Ana Sayfa Muhasebe Amortismana tabi olmayan üretim makinelerinde kullanılan parçaları muhasebede hangi hesapta takip etmeliyiz?

Amortismana tabi olmayan üretim makinelerinde kullanılan parçaları muhasebede hangi hesapta takip etmeliyiz?

1277
0

Firmamız yemekhane eşyalarını yeniledi.  Sandalye, masalar ve davlumbaz vs. tek başlarına amortisman ayırma sınırını aşmamakla birlikte aynı eşyalar yığın halde alındığından amortismana tabi midir?

Bahsettiğiniz mallar için Fatura bedeli toplam olarak 255 hesaba alınacak ve amortisman ayrılacaktır.

 

Üretim yapan işletme için üretim yaptığı makinede kısa süreli kullandığı kullan at parçası endirekt malzeme işletme malzemesi olarak mı, makine yedek parçası gibi düşünüp çeşitli giderler hesabında izlemek daha doğru olur?

Bahsettiğiniz Parçanın faydalı ömrü 1 yıldan az ise gider yazılır.

1 yıldan fazla ise ilgili makinenin maliyetine eklenerek amortisman ayrılır.

 

Kıst amortisman yalnızca binek araçların için mi uygulanır?

Evet

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBitmiş ancak tapuda arsa görünen binalar için Zorunlu Deprem Sigortası yapılacak mı?
Sonraki İçerikİşveren sorumluluk sigortası nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz