Amerika’yı kim keşfeti? Gavin Menzies 

1000
0

Gavin Menzies 

(D. 1937) İngiliz emekli denizaltı komutanı ve amatör tarihçi yazar. Menzies 1421 adlı eseriyle tanınmış ve bu eserinde  Çinli  Amiral  Zheng  He komutasındaki  donanmanın Amerika kıtasını  Kristof Kolomb’dan önce keşfettiğini iddia edecektir. Ayrıca aynı donanmanın dünyanın çevresinde  Ferdinand  Magellan’dan önce döndüğünü savunur. Menzies’in iddiaları modern akademik  tarih çevrelerince kabul  edilmemektedir.

Hayatı

Menzies, Londra’da doğmuştur. Doğduktan kısa bir süre sonra ailesi ile birlikte Çin’e gidecektir. Çin’de bulunmasına karşın Çince konuşamamaktadır. 1953 yılında Kraliyet Donanmasına katılmış ve 1959-1970 yılları arasında denizaltılarda görev yapmıştır. Yazdığı eserlerde komutanı olduğu HMS Rorqual denizaltısıyla 1968-1970 yılları arasında Ferdinand Magellan ve James Cook’un izlediği rotalarda görev yaptığını yazmıştır.

Emeklilik

1969 yılında Filipinler’de görevdeyken HMS Rorqual ABD mayın tarayıcı gemisi USS Endurance ile çarpışır. Çarpışma sonucu denizaltıda bir hasar olmasa da savaş gemisinde büyük hasar meydana gelir. Yapılan soruşturmada Menzies ve komuta heyeti kusurlu bulunur. Kazadan kısa bir süre Menzies emekliye ayrılır. Menzies 1970 Genel Seçimlerinde Wolverhampton’dan bağımsız milletvekili adayı olsa da seçilemez.

Ailesi

Menzies eşi Marcella ile birlikte Kuzey Londra’da hayatını sürdürmektedir.

Eserleri

  • 2002, 1421: The Year China Discovered the World, Londra, Bantam Press.
  • 2008, 1434: The Year a Magnificent Chinese Fleet Sailed to Italy and Ignited the Renaissance, New York, William Morrow

 

 


Kaynak: Vikipedia
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikGebze – Halkalı Banliyo Tren Hattı açıldı
Sonraki İçerikİspanyollar Türkiye’ye 10 milyar Euro yatırım yaptı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz