Ana Sayfa Güncel Amelia Earhart

Amelia Earhart

801
0
Amelia Earhart

Amelia Mary Earhart (24 Temmuz 1897 – 2 Temmuz 1937’de kayboldu, 20 Haziran 1938’de öldüğü ilân edildi), Amerikalı havacı ve yazar.

Atlas Okyanusu’nu uçakla tek başına geçen ilk kadın pilot Amelia Earhart’tır. ABD’nin Kansas eyaletinde doğan Earhart, Birinci Dünya Savaşı sırasında askerî hastanelerde hemşirelik yaptı. Savaştan sonra havacılıkta kaydedilen teknolojik gelişmelerle yakından ilgilendi. 1928’de Atlas Okyanusu’nu yolcu olarak geçen ilk kadın olarak ün kazandı. 20-21 Mayıs 1932’de tek başına Newfoundland’dan İrlanda’ya uçarak Atlas Okyanusu’nu geçti. ABD’yi baştan başa geçtiği uçuşundan sonra, Ocak 1935’te, Newfoundland-İrlanda arasındaki mesafeden daha uzun olan Hawaii-California arasını yine tek başına uçan ilk kişi oldu. 16 yaşındayken dünyanın en genç lisanslı pilotu olan Elinor Smith’in hocalığını yaptı. 1937’de Amerikalı meslektaşı Fred Noonan ile Lockheed Electra modeli, çift motorlu bir uçakla dünya turuna çıktı. Bu yolculuğa çıkmadan hemen önce gerçekleştirdikleri bir hazırlık uçuşunda uçak daha pistten kalkamadan kaza yaptı. Yolculuğunun üçte ikisini tamamladığı sırada, uçak Pasifik Okyanusu’nun ortalarında kayboldu ve Earhart’ın izine bir daha rastlanamadı. Amerika Birleşik Devletleri, o zamana göre tarihin en büyük kurtarma operasyonunu gerçekleştirdi. Anne ve babası, Amy Otis Earheart ve Edwin Stenton Earhart’dı.

2 Temmuz 1937’de Howland Adası’na giderken kayboldu, 20 Haziran 1938’de öldüğü ilân edildi.

 

 


Kaynak: Vikipedi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikGenel Sağlık Sigortası Katılım Payı nedir?
Sonraki İçerikBir meskene birden fazla kişinin ortak olması durumunda beyanname nasıl verilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz