Ana Sayfa Muhasebe Amazon üzerinden yapılan transit ticaret KDV’ ye tabi midir?

Amazon üzerinden yapılan transit ticaret KDV’ ye tabi midir?

1510
0

…Amerikan şirketi olan Amazon.com üzerinden alış ve satış yapmak isteyen biri mükellefiyet açtırmak istiyor. Amazon. Türkiye üzerinden değil. Direk yurtdışı ülkelerden alıp (özellikle İspanya, Meksika gibi) ,yine yurtdışı ülkelere satış olacak. Satın alınan mala ilişkin ödemeler kredi kartı ile yapılıp satışın bedeli ABD deki bir banka hesabına yatacak. Kısaca Mal Türkiye ye hiç girmiyor ayni şekilde satış bedeli de. Kendisine nasıl bir mükellefiyet açtırmalıyız ve açılmasına gerek varsa satışlar KDV ye tabi mi dir?
(02.01.2019 )

 

Mükellefiyetin açılışı diğer sektörlerden farklı değildir. Bahsettiğiniz ticaret TRANSİT ticaret kapsamındadır. Teslimler KDV tabi olmayıp KDV beyannamesinde yer almaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Dernek Tarafından İnternet Ortamında Yapılan Satışlar Üzerinden Vergi Hesaplanır mı?

 

Satış destek faturasının KDV oranı nedir?

 

Satış destek faturasının KDV oranı nedir?

 

 

Önceki İçerikE defter ve e fatura’ ya geçme yükümlülüğü ne zaman başlar?
Sonraki İçerikİhraç kayıtlı satışlar gelir tablosunda nereye yazılmalı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz