Ana Sayfa Muhasebe Alt kiralama yolu ile kiralanan iş yerinin bildirimini nasıl yapacağız?

Alt kiralama yolu ile kiralanan iş yerinin bildirimini nasıl yapacağız?

774
0

Alt kiralama yolu ile iş yeri kira geliri elde eden kişi, bu kira gelir beyanını GMSİ beyanında gayrimenkulün türü bölümünde iş yeri mi diğer seçeneği seçilerek mi beyan edilecek?
İş yeri seçilecek ise mülk sahibi olmadığından rayiç değerini yazamıyoruz. İş yeri olarak seçilecek ise de bu sefer mülkü olmadığı halde hazır beyan sisteminde beyan edilen gayrimenkullerimde çıkacak?

Kiralanan yer iş yeri ise elbette iş yeri yazılır. Mülk sahibi bilgisi yerine kimden kiralanıyorsa o kişinin bilgileri yazılır. Rayiç bedel kiralanan kişiden öğrenilebilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Araç kira geliri GMSİ beyannamesinde bildirilir mi?

 

 

Yıllık gelir vergisi beyannamesinin iş yeri bilgilerinde alt kiracının T.C kimlik numarasını mı yazmalıyız?

 

 

2019 Mart Ayında beyan edilecek, 2018 yılına ait Kira Gelirlerine ilişkin açıklamalar

 

 

Önceki İçerikOrtaklara borçlar hesabı ödenmemiş sermaye hesabı ile mahsuplaşabilir mi?
Sonraki İçerikLudwig van Beethoven Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz