Ana Sayfa Çalışma Hayatı Alt İşverenlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı!!!

    Alt İşverenlik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı!!!

    1421
    0

    ALT İŞVERENLİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI.

    27.09.2008 tarihli ve 27010 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Alt İşverenlik Yönetmeliğinin 13’üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    MADDE 13:
    1-
    Asıl işveren – alt işveren ilişkisinin iş müfettişlerince incelenmesi sonucunda muvazaanın tespitine ilişkin gerekçeli müfettiş raporu ve tutulan tutanaklar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce işverenlere tebliğ edilir. Tebliğ tarihinden itibaren 30 işgünü içinde işverenlerce yetkili iş mahkemesine itiraz edilebilir. İtiraz üzerine görülecek olan dava basit yargılama usulüne göre 4 ay içinde sonuçlandırılır. Mahkemece verilen kararın temyizi hâlinde Yargıtay 6 ay içinde kesin olarak karar verir. Kamu idarelerince bu raporlara karşı yetkili iş mahkemelerine itiraz edilmesi ve mahkeme kararlarına karşı diğer kanun yollarına başvurulması zorunludur.

    2- Rapora 30 iş günü içinde itiraz edilmemiş veya mahkeme muvazaalı işlemin tespitini onamış ise tescil işlemi iptal edilir ve alt işverenin işçileri başlangıçtan itibaren asıl işverenin işçileri sayılır.

    ***Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

    ***Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

    Kaynak: Resmi Gazete (25.08.2017 – 30165)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikA.Ş. Paylarının Birden Çok Ortağın Mülkiyetinde Olması Halinde Genel Kurulda Pay Hakları Nasıl Temsil Edilir?
    Sonraki İçerikYıllık Ücretli İzin Kullanımındaki Kısıtlar Kaldırıldı!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz