Ana Sayfa Ülkeler Almanya’nın Nüfusu Artıyor mu?!

Almanya’nın Nüfusu Artıyor mu?!

1973
0

Alman Ekonomi Enstitüsü’nün  (IW) yayınladığı son istatistik, Almanya nüfusunun 2035 yılında günümüze kıyasla yaklaşık olarak 1 milyon artarak 83 milyonu aşacağı gösterdi. Almanya’nın şu anki nüfusu ise 82 milyon 800 bin olarak açıklandı.

DOĞUM ORANLARINDA VE GÖÇMEN SAYISINDA ARTIŞ NÜFUSU ETKİLEYEN FAKTÖRLER
IW’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; son veriler nüfusun artış trendinde olduğunu göstermektedir. Bunun gerekçeleri olarak da doğum oranlarında artış ve artan göçmen sayısı gösteriliyor.

HER EYALETTE NÜFUS ARTMAYACAK!
Ancak uzmanlara göre nüfus artışı eğilimi Almanya’nın her eyaletinde aynı ölçüde seyretmeyecek.
Alman Ekonomi Enstitüsü’nün rakamlarına göre Bavyera, Baden-Württemberg, Berlin ve Hamburg’da nüfus artarken Almanya’nın doğu eyaletlerinde yaşayanların sayısı azalacak.

NÜFUS ARTACAK AMA YAŞLANMAYA DEVAM
Artış eğilimine rağmen Almanya’da nüfus yaşlanmaya devam edecek.
Bunda aktif çalışma hayatı yaşındakilerin sayısındaki gerileme ve yaşlı nüfusunda artışın etken olduğu belirtiliyor.

TAHMİNLER YANILABİLİR ÇÜNKÜ…
Enstitü, tüm bu verilere rağmen ülkeye yerleşecek göçmen sayısının tam olarak kestirilememesinden dolayı geleceğe dönük nüfusa dayalı tahminlerin tam olarak yapılamadığı konusunda uyardı. Suriye ve Irak’taki savaşların gidişatının yanı sıra Afrika kaynaklı mülteci hareketlerinin nasıl devam edeceğinin belirsizliğini koruması tahminleri etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDiğer Devletlerde Bulunan Gayrimenkullerden Elde Edilen Kira Gelirleri Hangi Ülkede Vergilendirilir?
Sonraki İçerikMaden Sahaları ve Alanlarına Ait İhaleler Nasıl Yapılacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz