Ana Sayfa İstatistik Almanya’daki işletmeler BT kadrosuna uzman bulamıyor

Almanya’daki işletmeler BT kadrosuna uzman bulamıyor

738
0

Almanya’daki işletmeler BT kadrosuna uzman bulamıyor

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) yayınladığı verilere göre, Almanya’daki işletmeler Bilişim Teknolojilerindeki kadrolara uygun uzmanları yerleştirmekte sıkıntı çekmekte. 2018 yılında, 10 veya daha fazla kişiyi istihdam eden (%10) 10 işletmeden 1’i BT uzmanlarını işe aldı veya işe almaya çalıştı. Bu işletmelerin üçte ikisinden fazlası (%69) BT uzmanı bulmada zorluk çektiklerini bildirmiştir. Örneğin, bu kadro için yeterli aday yoktu veya adaylar yeterince nitelikli değildi, yeterli iş tecrübesine sahip değildi veya çok yüksek maaş beklentileri vardı.  Bilişim uzmanı arayan işletmelerin oranı yaklaşık olarak önceki yılların seviyesindeydi. Ancak, işe alım sorunları bu dönemde arttı. 2017 yılında uzman arayan işletmelerin %64’ü uzman bulmakta sorun yaşarken, 2014 yılında bu oran %46 olarak gerçekleşmişti.


Kaynak: Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) / Link: https://www.destatis.de/EN/Press/2019/12/PE19_459_52911.html;jsessionid=5BD2BEF88F0C1BFE33B08F32D50D86A4.internet731
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGerçek usule tabi olan ücretlerin vergilendirmesi nasıl yapılır?
Sonraki İçerikAskeri birliklerde harekâtta harcırah nasıl belirlenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz