Ana Sayfa Dünya Almanya’da Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayında yıllık bazda %2,3, aylık bazda %0,4...

    Almanya’da Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayında yıllık bazda %2,3, aylık bazda %0,4 ile beklentiler dahilinde artış gösterdi

    473
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Haziran ayında aylık bazda %0,9 artarak son 13 yılın en hızlı yükselişini kaydetti. Yıllık bazda ise %5,4 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.
    • ABD’de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Haziran ayında yıllık bazda %7,3, aylık bazda %1 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi.
    • ABD’de Haziran ayında perakende satışlar, geçen aya göre %0,4 düşmesi beklentisine karşın %0,6 yükseldi.
    • ABD’de Haziran ayında sanayi üretimi, geçen aya göre %0,4, geçen yılın aynı dönemine göre %9,8 artış gösterdi.
    • Euro Alanı’nda Mayıs ayında sanayi üretimi geçen aya göre %1 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre %20,5 artış gösterdi.
    • Euro Alanı’nda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Haziran ayında yıllık bazda %1,9, aylık bazda %0,3 ile beklentiler dahilinde artış gösterdi.
    • Almanya’da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Haziran ayında yıllık bazda %2,3, aylık bazda %0,4 ile beklentiler dahilinde artış gösterdi.
    • Çin’de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ikinci çeyreklik dönemde yıllık bazda %7,9, çeyreklik bazda %1,3 artış gerçekleşti.
    • Çin’de Haziran ayında ihracat yıllık bazda %32,2 oranında artarken, ithalat %36,7 oranında artış gösterdi.
    • Birleşik Krallık’ta Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Haziran ayında yıllık bazda %2,5, aylık bazda %0,5 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi.


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik17103 sayılı SGK teşvikinden faydalanacak personellerin SGK bildirgeleri onaylanmadan önce mi teşvik tanımlaması yapılmalıdır?
    Sonraki İçerikNakdi ücretsiz izin desteği alan bir personeli işveren işçi çıkarma yasağı bittikten sonra işten çıkartırsa yapılan yardımlar geri alınır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz