Ana Sayfa Dünya Almanya’da Şirket Kurmak – Genel Bilgiler

Almanya’da Şirket Kurmak – Genel Bilgiler

826
0

Almanya’da Şirket Kurmak – Genel Bilgiler

Almanya’da şirket kurmak için adım adım plan yapılmalıdır. Şirketlerin gelecekteki hissedarları ve yöneticilerinin bir şirketi kurmaya olabildiğince hızlı ve iyi bir şekilde başlamaları gerektiğini düşünmeleri genel bir hatadır. Alınan yanlış kararları düzeltmek zaman ve paraya mal olabilir. Bir başka büyük hata girişimci olarak başlamaktır çünkü bir şirket kurmak için zaman yoktur. Bu sorun yaratacaktır çünkü girişimci statüsünden bir şirket statüsüne geçiş yapmak çok karmaşık olacaktır.

Şirketi kurmadan önceki ilk adım, yasal formun, diğer bir deyişle, bir Limited şirket (GmbH) veya bir Limited Ortaklık (GmbH & Co KG) gibi kurumsal bir yapının tercih edilip edilmeyeceğini belirlemektir.

Her iki alternatif de sınırlı sorumluluk sağlar.

GmbH, bir veya daha fazla hissedarı olan bir şirkettir. Hissedarlar, GmbH zararlarından sorumlu değildir. Başka bir deyişle: En kötü durum, hissedarların ödenmiş sermayelerini ve varsa, GmbH’ye karşı haklarını kaybetmesidir.

GmbH & Co KG, bir veya daha fazla hissedarı olan bir Komandit Şirkettir (Kommanditgesellschaft). Ancak hissedarlardan biri sınırsız sorumludur. GmbH & Co KG, GmbH olursa, aynı zamanda gerçek kişi de olabilir. Bu nedenle, en kötü durumda GmbH, GmbH & Co KG’nin tüm kayıplarından sorumlu olacaktır. Bu nedenle, minimum sermayeyi GmbH’ye koyarsınız, böylece herhangi bir durumda sadece bu minimum sermaye kaybedilebilir.

GmbH’nin bir veya daha fazla genel müdürü olabilir. Genel müdür Almanya’da yaşamak zorunda değildir. GmbH & Co KG müdürü GmbH müdürü ise GmbH & Co KG’den kanunen sorumludur ancak ek müdürler de atanabilir.

GmbH’nin kuruluş sermayesi 25.000 Euro’dur (başlangıçta 12.500 Euro ödenmelidir). GmbH & Co KG için sadece 100 Euro gibi sembolik bir kuruluş sermayesine ihtiyaç vardır. Ek olarak, sınırsız sorumlu hissedar olarak ihtiyaç duyulacak GmbH’nin kuruluş sermayesine dikkat edilmesi gerekir.

Sonrasında Şirket sözleşmesi hazırlanacak ve işletme için bir ticari unvan seçilecektir. Ticari ad Sanayi ve Ticaret Odası (CIC) tarafınca kabul edildikten ve anlaşma hazırlandıktan sonra noterde imzalanacak ve noter bu belgeleri ticaret sicili ofisine gönderecektir. Sonrasında Genel müdür (Geschaeftsfuehrer) de atanacaktır. Genel müdür ve/veya hissedarlar bankaya gidecek ve nominal sermayeyi ödeyeceklerdir. Genel müdür, şirketi ticaret siciline tescil ettirecektir.

Vergi numarası alınacaktır. Bu numara hemen alınmalıdır, çünkü iş yapmak için bir vergi numarasına ihtiyaç olacaktır. Yerel vergi dairesi, yerel vergi numarası ile ilgilenecektir. Bu aşama biraz kritik çünkü yerel vergi dairesi şirketinize bakana kadar biraz zaman alabilir. Bu üç ay kadar sürebilir.

Yerel vergi numarası alındıktan sonra, KDV numarası için başvurabilir. KDV numarası uluslararası işletmeler için gerekli olacaktır. KDV numarasını aldıktan sonra, daha profesyonel göründüğü için yerel vergi numaranız yerine faturalarınıza KDV numarasını eklemeniz iyi olacaktır.

Önceki İçerikPara Politikası Kurulu (PPK) nedir, kimlerden oluşur, nasıl karar alır?
Sonraki İçerikAlmanya’da Kurumlar Vergisi Uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz