Ana Sayfa Dünya Almanya’da Ekim 2020’de İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 58 olarak beklentilerin üzerinde...

    Almanya’da Ekim 2020’de İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 58 olarak beklentilerin üzerinde değer aldı

    477
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Eylül ayında yeni konut başlangıçları, bir önceki aya göre %1,9 artarak beklentilerin altında gerçekleşti.
    • ABD’de Eylül ayında inşaat izinleri, bir önceki aya göre %5,2 oranında artarak 1,6 milyon oldu.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı, bir önceki haftaya kıyasla azalarak 787 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuran sayısının 860 binolması yönündeydi.
    • ABD’de Eylül ayında bir önceki aya göre %9,4 artan ikinci el konut satışları, 6,5 milyon adetile oldukça yükseldi. Bu yükselişte, düşük faizlerin etkisigörüldü.
    • Çin’de Eylül ayında sanayi üretimi,birönceki aya göre%6,9 ilebeklentilerin üzerinde arttı.
    • Çin ekonomisi, 2020yılınınüçüncü çeyreğinde çeyreklik bazda%3,2 büyüme beklentisine karşın%2,7 büyüdü.
    • Euro Alanı’nda Ekim ayı öncü verilerine göre İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 54,4 ile 53,1 olan piyasa beklentisinin üzerindedeğer aldı.
    • İngiltere’de Eylül ayında perakende satışlar, bir önceki aya göre %1,5, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 ile piyasa beklentilerinin üzerinde arttı.
    • Almanya’da Ekim ayı öncü verilerine göre İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 58 olarak beklentilerin üzerinde değer aldı.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzel matrah uygulamasından kimler faydalanabilir?
    Sonraki İçerik740 hesabı dönem sonlarında yansıtırken hangi hesabı kullanmalıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz