Ana Sayfa Haberler Almanya ticarette rekor kırdı!

Almanya ticarette rekor kırdı!

739
0

Federal İstatistik Ofisi’nin açıklamasına göre Almanya, 2018 yılında dış ticaret rekoru kırdı.

Açıklamaya göre Almanya, 2017 yılında yapılan tahminleri aşarak 1,3 trilyon euro değerinde ürün ihraç etti ve 1,1 trilyon euro değerinde ürün ithal etti.

Böylece ülkede ekonomisinde beklenen yavaşlama bir süre daha ertelendi.

Mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat Aralık ayında bir önceki aya oranla yüzde 1,5 artarken mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ithalat bir önceki aya oranla yüzde 1,2 artış gösterdi.

Böylece dış ticaret fazlası Aralık ayında bir önceki aya göre 18,4 milyar eurodan 19,4 milyar euroya yükseldi.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMeslek hastalığına yakalanan kişinin tazminat hakları nedir?
Sonraki İçerikEmekli şirket ortağına yapılan huzur hakkı ödemesinden SGK primi kesilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz