Ana Sayfa Haberler Almanya resesyonun eşiğinden döndü!

Almanya resesyonun eşiğinden döndü!

854
0

Alman ekonomisi, dördüncü çeyrekte gösterdiği hareketsizlik ile resesyondan son anda kurtuldu.

Almanya Federal İstatistik Ofisi’nin (Destatis) Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Almanya dördüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,0 büyüme gösterdi.

2018’in üçüncü çeyreğinde Gayrı Safi Yurt İçi Hasıla yüzde 0,2 oranında azalarak 2015 yılından beri Almanya’da görülen ilk düşüş olarak kayda geçmişti.

Destatis’in açıklamasına göre ise 2018 yılında GSYH yıllık yüzde 1,4 oranında artış göstererek beklentilerin biraz altında kaldı.

Destatis bu durumun nedeni olarak dördüncü çeyrekte oluşan yurt içi talebin pozitif etkilerini gösterdi ve ekledi ‘’dış ticaret gelişmeleri dördüncü çeyrekte pozitif bir etki yaratmadı.’’

 

 

 


Kaynak: DESTATİS
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPoşet beyannamesi süresi uzatılıyor mu?
Sonraki İçerikBasit Usule tabi olmanın özel ve genel şartları nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz