Ana Sayfa Muhasebe Alışı ve iadesi aynı ayda olan işlemi muhasebe kayıtlarına almasak olur mu?

    Alışı ve iadesi aynı ayda olan işlemi muhasebe kayıtlarına almasak olur mu?

    298
    0

    Aynı ay da alış ve iade faturası olduğu için kayıtlara alınmamış bu durum sorun teşkil eder mi? Veya aynı ay da alış ve iade faturası olması halinde kayıtlara alınmadan görmezden gelebilir miyiz?

    Vergi ve muhasebe uygulamalarında “görmezden gelme ” diye bir uygulama olmaz. VUK hükümlerine göre düzenlenen tüm belgeler yine VUK hükümlerine göre deftere kayıt edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSağlık Turizmi yetki belgesi bulunan turizm acentesinin Türkiye’de bulunan sağlık kuruluşuna kestiği “Yabancı Hasta Komisyon” faturası %18 KDV ye dahil midir?
    Sonraki İçerikTarlasını kiraya veren kişi GMSİ beyanı verecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz