Ana Sayfa Muhasebe Alış ve satışlarımıza istinaden düzenlenen iade faturalarındaki KDV’yi hangi hesaplarda takip etmeliyiz?

Alış ve satışlarımıza istinaden düzenlenen iade faturalarındaki KDV’yi hangi hesaplarda takip etmeliyiz?

972
0
Alış ve satışlarımıza istinaden düzenlenen iade faturalarındaki KDV’yi hangi hesaplarda takip etmeliyiz?

Müşterimden fiyat farkı faturası geldi. Gelen fatura KDV 191- satıştan iade edilen ve işlemi gerçekleşmeyen KDV olarak mı kayda almak lazım?
Tarafımızdan kesilen mal alışlarına ait fiyat farklarını da aynı şekilde alınan mallar iadesi sütununa 391 olarak yazmak gerekiyor?

Gelen faturadaki KDV 191 hesapta takip edilir: “Satıştan İade Edilen ve İşlemi gerçekleşmeyen KDV”

Sizin kesmiş olduğunuz mal alışlarına ait fiyat farkları da alınan mallar iadesi sütununa 391 Yazmanız gerekir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2018 Yılına ait düzenlemiş olduğumuz sertifikalandırma hizmetinin iadesi 2019 yılında gerçekleşti. Nasıl muhasebeleştireceğim?

KDV’li olarak aldığımız kitapların iadesini yaparken düzenleyeceğimiz faturada KDV olacak mıdır?

Yurt dışından alınan hizmet faturasının iadesinde KDV hesaplanır mı?

 

Önceki İçerikİstihdam endeksi %8,6 azaldı – Mart 2019
Sonraki İçerikOECD Türkiye’nin büyüme görünümünü düşürdü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz