Ana Sayfa Vergi Alış faturası olmayan bir ürünün faturası düzenlenirse, düzenlenen faturanın tamamı kar mı...

    Alış faturası olmayan bir ürünün faturası düzenlenirse, düzenlenen faturanın tamamı kar mı olur?

    Alış faturası olmayan bir ürünün faturası düzenleniyorsa düzenlenen faturanın tamamı kar mı olur?

    1010
    0

    2.el otomobil alım satımı ile uğraşan bir şahıs firmasının 01.08.2020 de vergi dairesi açılışını yaptık. Fakat mükellef aynı gün araç sattığını söyledi. Bu araç için gelir kaydı yapmak zorunda mıyız? Eğer gelir kaydı yapacaksak aracın alış kaydını nasıl yapacağız?

    Sattığı aracı nasıl ve ne zaman almış. Alışı olmayan aracın satışı için düzenlenecek faturanın tamamı kar olur.

    Akaryakıt istasyonu marketinde kahve makinesinden kahve ve çay makinesinden çay satmaya başladık. Bu iki kalemin muhasebe kaydı nasıl yapılmalıdır?

    Elde edilen gelir 600 hesap da alt hesap açılarak gelir olarak kaydedilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi mükellefiyeti olamayan kişilerden gider pusulası ile alınan altın ve gümüşlere stopaj hesaplamalı mıyız?
    Sonraki İçerikVergi mükellefiyeti olmayanlar gayrimenkul satışlarına istinaden değer artışı kazancı elde ederse yıllık gelir vergisi beyannamesinde bunu bildirir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz