Ana Sayfa Muhasebe Alınan sipariş avansları hangi hesapta takip etmeliyiz?

Alınan sipariş avansları hangi hesapta takip etmeliyiz?

İnşaat bitmeden fatura düzenlenir mi?

1255
0

Otelcilik faaliyetinde bulunan mükellef erken rezervasyon ödemelerini kredi kartı ile tahsil etmiştir. Ancak konaklama ileri bir tarihte olacağı için fatura düzenlememiştir. İlgili ay içinde GİB pos bilgisi yine ilgili ay beyan edilecek matrah ve KDV’den fazla oluyor. 108 hesaptaki fazlalığı hangi hesapta izlemeliyiz? Aradaki tutarsızlık daire yönünden sorun teşkil eder mi?

340 hesap kullanılır. Tutarsızlık ile ilgi soru sorulur ise muhasebe kaydı ile ispat edilir.

340 hesap da alt hesap kullanılmasında yarar vardır.

İnşaat tam bitmeden elektrik doğal gaz bağlatıp daireyi teslim ediyor. Bu durumda elektrik doğal gaz bağlatılan tarihte fatura kesilmeli mi inşaat tam bitmediği halde. Fatura kesersek maliyet neye göre hesaplamamalıyız. Kesilen fatura gelecek dönemlere ait gelirlere yazılabilir mi?

İnşaat bitmeden fatura düzenlenmez. Fatura düzenlerseniz bahsettiğiniz işlemlerin cevabı olmaz. Alınan paralar avans olarak kayıt yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Tekdüzen Hesap Planına Açıklamaları

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan dairelerin tesliminde uygulanacak KDV oranı nedir?

Şirket personeline verilen ücretsiz eğitim karşılığında fatura düzenlenmesi ve KDV hesaplanması gerekiyor mu?

Önceki İçerikBinek Otomobillerin Giderleri ve Amortismanlarının Vergi Matrahından İndirilmesi
Sonraki İçerikİşe Başlama/Bırakma ve Değişiklik Bildirimi ile ilgili Bilgiler Yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz