Ana Sayfa Şirketler Alibaba’nın Ant Financial Şirketi, MoneyGram için Vermiş Olduğu Teklifini 1,2 Milyar Dolara...

Alibaba’nın Ant Financial Şirketi, MoneyGram için Vermiş Olduğu Teklifini 1,2 Milyar Dolara Yükseltti!

1193
0

Çinli e-ticaret devi Alibaba’ya bağlı olarak çalışan Ant Financial, dünyanın önde gelen para transfer servisi MoneyGram için 1,2 milyar doları gözden çıkardı.

Finansal hizmetlere odaklanan Ant Financial, sonunda sınır ötesi ödeme hizmetleri veren ABD’li şirket MoneyGram’ı, teklifini 1,2 milyar dolara yükselttikten sonra Euronet ile olan savaşı kazanarak satın aldı. Ocak ayında MoneyGram için 880 milyon dolar teklifte bulunan Ant Financial,  NASDAQ listesindeki MoneyGram için hisse başına 13.25 dolar olan teklifini, Euronet’in Mart ayındaki kontrat teklifini takiben 18.00 dolara yükseltti.

Bununla birlikte, ABD’li Euronet şirketi, 1 milyar dolarlık teklifte bulunduğu MoneyGram şirketinin, Çin’in en büyük çevrimiçi ödeme sağlayıcısı olan Alipay’i işleten Ant Financial tarafından satın alınması hakkında endişelerini dile getirdi. Ant Financial, “İşlemi tamamlamak için gerekli düzenleyici onayların alınması için şimdiden önemli ilerleme kaydedildiğini” açıklarken, ABD’de anti-tröst iznini, eyalet düzeyindeki onayları da içeren Dış Yatırım Komitesi’nden almak gibi bir takım engeller bulunduğunu bildirdi. Bu engeller, Euronet için  anlaşmanın bozulması için bir umut olmakla birlikte; Jack Ma, anlaşma üzerinde son sözü söyleyecek olan ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme ayarlayarak, Ant Financial’ın kabulüne yönelik çaba sarf edeceği hakkında söz verdi.

Kaynak: Techcrunch

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2016 Yılı Afrika Çin Dış Ticareti ve Yatırımlar!
Sonraki İçerikVergi Numarası İle SGK İşyeri Sicil Numarasının Eşleştirilmesi Nasıl Yapılacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz