Alexandria Ocasio-Cortez

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi

alexandria ocasio-cortez kimdir ile ilgili görsel sonucuDoğum tarihi: 13 Ekim 1989, Bronx, New York,
ABDKatolik bir aile olan Blanca Ocasio-Cortez ve Sergio Ocasio’çiftinin çocukları olarak doğdu. Bir Erkek kardeşi vardır Gabriel Ocasio-Cortez.
Babası Bronx’ta Porto Riko doğumlu bir mimardır; anneside Porto Riko’ludur

Alexandria Ocasio-Cortez, Amerikalı politikacı, aktivist ve eğitimci. Kasım 2018 ara seçimlerinde New York 14. Bölge’den ABD Temsilciler Meclisi’ne seçilerek, ABD tarihinin en genç Kongre üyesi oldu.
Parti: Demokratik Parti
Görev: ABD Temsilciler Meclisi Üyesi şu tarihten beri: 2019
Eğitim: Boston Üniversitesi (2011), Yorktown Central School District (Yorktown High School)
26 Haziran 2018’de Ocasio-Cortez, oyların % 57,13’ünü Joe Crowley’nin % 42,5’ini aldı. Kazandığı bu seçim ve Crowley’in yenilgisi, birçok siyasi yorumcu ve analiste şok etkisi yaşattı ve ülke çapında dikkat çekti.
2018 Kasım ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi’ne seçilen en genç üye olarak seçilip dikkatleri üzerine çeken Alexandria OcasioCortez,  ABD siyasetinin yükselen bir yıldızı oldu. Kendisini Demokrat Sosyalist olarak tanımlayan ve verdiği bir röportajda “Korkmalıyız. Çünkü şirketler hükümetimizi devraldı. Toplumdaki insanlar olarak zenginlik yaratan bizleriz” diyen genç siyasetçi sıklıkla Trump’ın yoğun tepkisini de çekiyor. Amerikan genel siyasetine karşı duruşu, sosyal medyada kendisi gibi gençlerle etkileşimi ve fikirleri ile öne çıkan genç siyasetçi, ABD’de halktan büyük destek bulan dalganın rüzgârı ile kendinden daha çok söz ettirecek gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGoogle Finlandiya’da tesis kuracak
Sonraki İçerikLitvanya Yeni Cumhurbaşkanını Seçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz