Ana Sayfa Vergi Akümülatör Depozito Bilgi Sistemi ile GEKAP’tan muaf olabilirsiniz.

Akümülatör Depozito Bilgi Sistemi ile GEKAP’tan muaf olabilirsiniz.

731
0

Çevre Kanunu’na eklenen, geri kazanım katılım payı başlıklı Ek Madde 11’de “Ülkenin tamamında Bakanlıkça belirlenen esaslar doğrultusunda depozito sistemi uygulayan, piyasaya süren/ithalatçı, depozitolu olarak piyasaya sürdükleri ürünler için bu maddenin birinci fıkrasından muaf tutulur. Muafiyet uygulamasında depozito uygulanan miktar esas alınır. Muafiyet uygulanmasına ilişkin esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelik ile belirlenir.” hükmü bulunmaktadır.

Bu doğrultuda, piyasaya arz edilen akümülatörlerin kullanımları sonrasında geri kazanımlarının sağlanması amacıyla iade alınmalarını içeren depozito sistemi uygulamalarına ilişkin idari ve teknik hususların yer aldığı “Akümülatör Depozito Sistemi Uygulamalarına İlişkin Usul Ve Esaslar“ 29 Haziran 2020 tarihli ve 132858 sayılı Bakan oluru ile yayımlanmıştır.

Yapılan düzenleme ile akümülatör piyasaya sürenler (üreticileri/ithalatçıları) tarafından Bakanlığımız Bilgi Sistemi üzerinden akümülatör depozito uygulama planı hazırlanıp sunulacaktır. Bakanlığımızca uygun bulunan plana sistem tarafından bir kod numarası verilecektir ve uygulamalar onaylı plan doğrultusunda yürütülecektir.

Bu kapsamda hizmete alınmış olan “Akümülatör Depozito Bilgi Sistemi”ne erişim için tıklayınız.

 


Kaynak: https://ecbs.cevre.gov.tr/KullaniciIslemleri/Giris
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGiyim mağazalarında içecek ikramı için kullanılan karton bardaklar için GEKAP Beyanı verilecek mi?
Sonraki İçerikDüzenlenmiş olduğumuz e-İrsaliyeyi iptal edilebilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz