Ana Sayfa Muhasebe Aktifteki gayrimenkulü 3 yıl sonra satarsak Kurumlar ve KDV istisnasını kazanır mıyız?

Aktifteki gayrimenkulü 3 yıl sonra satarsak Kurumlar ve KDV istisnasını kazanır mıyız?

1071
0

En az iki tam yıl süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazlar satışından doğan kazançların % 75’lik kısmının kurumlar vergisinden istisna olduğu ve KDV den istisna kanun maddesinde yer almaktadır. Peki bu istisna; “İnşaat ticareti yapan firmalar” içinde geçerli midir?

KVK 5.maddesini incelenmesinde inşaat işinin Gayrimenkul ticareti kapsamından olduğu anlaşılır. Diğer taraftan istisna % 75 değil % 50 olarak uygulanmaktadır. KVK 5. ve KDVK 17. Maddelerini yeniden inceleyiniz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Taşınmazın aktifte iki yıl bulunma zorunluluğunda gün hesabı mı yapılır?

 

 

 

ANASAYFA

 

 

 

Taşınmazların Satışında Kurumlar Vergisi İstisnasının detayları nedir?

 

 

 

Önceki İçerikGider pusulası ile şahıslardan alınan ikinci el aracın satışında KDV olacak mı?
Sonraki İçerikYurtdışı Borçlanması 2019 Yılı İçin Ne Kadar Oldu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz