Ana Sayfa Muhasebe Aktifimize kayıtlı gayrimenkuller için yeniden değerleme işlemi yapmalı mıyız?

    Aktifimize kayıtlı gayrimenkuller için yeniden değerleme işlemi yapmalı mıyız?

    Yeniden değerleme uygulaması devam ediyor mu?, Aktifteki gayrimenkuller için yeniden değerleme yapabilir miyiz?, Yeniden değerleme uygulamasını isteğe bağlı yapabilir miyiz? Yeniden değerleme uygulaması sektörel bazda devam ediyor mu?, Kimler Yeniden değerleme yapmaya devam edebilir?

    591
    0

    Firmalar aktifine kayıtlı gayrimenkullere ilişkin yeniden değerleme işlemi yapmalı mıdır?

    Firmanın aktifinde kayıtlı Gayrimenkullere ilişkin yeniden değerleme yapılamaz.

    Yeniden değerleme işlemi 2004 yılından itibaren “Enflasyon “Düzeltmesi ” sistemine geçildi Enflasyon düzeltmesi ise sadece kuyumcular tarafından yapılmaktadır.

    Envanterimizde bulunan gayrimenkullerin SPK onaylı bilirkişilerin, değerleme ekspertiz raporuna istinaden yeniden değerlendirme yapabilir miyiz?

    Yeniden değerleme sistemi 2004 yılından itibaren kaldırılmıştır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNevi değişikliği yapan şirketler muhtasar prim beyannamelerini hangi süreler içerisinde beyan etmelidir?
    Sonraki İçerikHuzur hakkı ödemesi yapan bir şirket muhtasar-prim beyannamesini aylık olarak mı beyan etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz