Ana Sayfa Muhasebe Aktife kayıtlı binek otomobilllerin satışında uygulancak KDV oranı nedir?

    Aktife kayıtlı binek otomobilllerin satışında uygulancak KDV oranı nedir?

    Şirket aktifinde kayıtlı olan binek aracın, Şirket ortağının şirketten olan alacağına karşılık mahsuben satışının yapılmasının Vergi Kanunları karşısındaki (Ödemelerin finans kurumları vasıtasıyla yapılması) durumu ve mahsuben ödeme kaydının mümkün müdür?  

    473
    0

    Organize Sanayi bölgesi olan bir mükellefimiz 2018 yılında Kurum için Oto Galeriden 2. el %18 Kdv ile bir binek otomobil satın almıştır. Satın alınan aynı binek aracı da bu yıl, başka bir şirkete satacaktır. Ancak Kdv oranında tereddüt yaşamaktayız. %1 Kdv ile mi yoksa %18 Kdv ile mi fatura kesmeliyiz.?

    Aktif de kayıtlı binek araçların satışında uygulanacak KDV oranı % 1’dir.

    Kimden nasıl satın alınır vaya % kaç KDV ödenirse ödensin bu kıstasların önemi yok.

    Önemli olan binek otomobil olması ve aktifte kayıtlı olmasıdır.

    Şirket aktifinde kayıtlı olan binek aracın, Şirket ortağının şirketten olan alacağına karşılık mahsuben satışının yapılmasının Vergi Kanunları karşısındaki (Ödemelerin finans kurumları vasıtasıyla yapılması) durumu ve mahsuben ödeme kaydının mümkün müdür?

    Satış bedeli 331 hesaptan mahsup edilebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAracı hizmet sağlayıcı üzerinden satış yapan ve tacir veya esnaf olan hizmet sağlayıcının, e-ticaret faaliyetine başlamadan önce, aracı hizmet sağlayıcı tarafından kendine tahsis edilen alanda hangi bilgileri bulundurması gerekmektedir?
    Sonraki İçerikİngiltere ekonomisi öncü verilere göre 2020 yılının üçüncü çeyreğinde çeyreklik bazda %15,5 büyürken, yıllık bazda %9,6 daraldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz