Ana Sayfa Vergi Aktife kayıtlı binek otomobillerin satışında düzenlenecek fatura KDV oranı ne olmalıdır?

Aktife kayıtlı binek otomobillerin satışında düzenlenecek fatura KDV oranı ne olmalıdır?

Şirketler aktiflerinde kayıtlı binek araçlarını satarken KDV oranı ne olur? Noter satışı ile satın alınan aracın satışı yapılırken faturasını % kaç KDV ile kesmek gerekir?

5993
0

Şirket demirbaşında kayıtlı binek araçların satışı yapıldığında kdv oranı alış ve satış arasındaki fark üzerinden mi hesaplanacaktır? KDV özel matrah şekilleri uygulanacak mıdır?

Şirketler, Aktiflerinde kayıtlı binek aracın satışında Satış bedelinin tamamı üzerinden %1 KDV hesaplar.

İKİNCİ EL Araç ticareti yapanlar vergi mükellefi olmayanlardan aldıkları BİNEK araçlar için satış sırasında, alış ile satış arasındaki farka KDV uygular.

Noter satışı ile satın alınan aracın satışını yaparken faturasını % kaç KDV ile kesmemiz gerekir?

Araç kimden nasıl alınır ise alınsın Aktife kayıtlı aracın satılması halinde düzenlenecek fatura da BİNEK OTO için %1, diğer taşıtlar için %18 KDV hesaplanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Galericilerin ticari araç satış faturasındaki KDV oranı ne olacak?

İkinci el ticari araçların satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

İkinci el araç alımı satımı yapan firmalar özel matrah uyguladıklarını faturalarını nasıl düzenlemelidir?

Önceki İçerikToplam 886 milyon liralık yağlı tohumlu bitkiler desteği ödemesi bugün başlıyor 12.06.2020
Sonraki İçerik2020 yılının ilk çeyreğinde milli gelirde yıllık bazda %4,5 oranında artış kaydedildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz