Ana Sayfa Muhasebe Aktife kayıtlı bina ve demirbaşların satışından elde ettiğimiz karı sermayeye veya yenileme...

Aktife kayıtlı bina ve demirbaşların satışından elde ettiğimiz karı sermayeye veya yenileme fonuna kaydetmenin şartları nelerdir?

639
0

Amortismanı aylık olarak tahakkuk ettirebilir miyiz?

Evet ayrılabilir.

Aktifimizde kayıtlı bina ve demirbaşların satılmasından oluşan karı, sermayeye ekleme veya yenileme fonunda değerlendirmenin şartları nelerdir?

Aktif de kayıtlı Binanın satılmasından elde edilen kazancın %50 si KV den istisnadır.

Ayrıca KDV hesaplanmaz. İstisna şartları için KVK 5. maddeyi ve KVK 17. maddeyi inceleyiniz.

Demirbaşlar için düzenlenecek faturada KDV hesaplanır. Demirbaş satışından elde edilen karın yenileme fonuna alınması için Şirket yönetim kurulu kararı alınır.

Kar 3 yıl süre ile fon hesabında tutulur.

Aynı demirbaş alınır ise alınan demirbaşın amortismanı bu hesaptan karşılanır veya 3. yılın sonunda dönem karına eklenir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBakan Selçuk: “3 Milyonu Aşkın Sigortalımız İçin 270 Bine Yakın Firmamız Kısa Çalışma Ödeneği’ne Başvurdu”
Sonraki İçerikYurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart 2020’de bir önceki aya göre %3,48 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz