Ana Sayfa Vergi Aktife kayıtlı arsa satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Aktife kayıtlı arsa satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Arsa satışlarında KDV oranı nedir?

    800
    0
    Firmamız kurumlar vergisi mükellefi olup 2018-05 tarihinde kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık 2 dönümlük bir arsa satın almıştı. Kat karşılığı bir inşaat firmasıyla sözleşme imzalanmış ve 2020-11 ay itibariyle iş tamamlanmış olup müteahhit firmaya arsanın satışını yapmamız gerekmektedir. Bizim keseceğimiz faturada KDV oranı %1 mi olmalı yoksa %18 mi olmalıdır?

    % 18 KDV oranı uygulanacaktır.

    01.09.2020 tarihinde her türlü İnşaat işi ile iştigal etmek üzere kurulan firmamız 25.09.2020 tarihinde mükellef olmayan bir şahıstan 500.000 TL karşılığında bir arsa aldı.Finans konularında yaşanan sorunlar nedeni ile inşaat yapılmaktan vazgeçildi.Şimdi arsayı aldığı mükellef olmayan kişiye 550.000 TL’ye geri satacağız .Bu arsa satışında hesaplanacak KDV oranı ne olmalıdır?

    Arsa için düzenlenecek faturada satış tutarı olan 550.000 TL üzerinden % 18 KDV hesaplanmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAlacak Davalarında Zamanaşımı
    Sonraki İçerik5510 Sayılı Kanunun 4/1-b Kapsamındaki Sigortalılığın Durdurulması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz