Ana Sayfa Şirketler Akkuyu Nükleer Santrali İnşaatında Büyük Adım!

Akkuyu Nükleer Santrali İnşaatında Büyük Adım!

1278
0

Akkuyu Nükleer A.Ş Türkiye’nin 20 milyar dolar bütçeli ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Santrali için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan ( TAEK) inşaat lisansının ilk aşaması olan Sınırlı Çalışma İzni’ni aldı.

Bu izin kapsamında, nükleer santralin inşa edileceği bölgenin güvenliği için hususi önem taşıyan bina ve yapılar hariç; nükleer santralin geriye kalan bütün kısımlarının yapı ve montaj çalışmaları yapılacaktır.

Konuyla alakalı bilgi veren AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Yuri Galanchuk Sınırlı Çalışma İzni’nin alınması, Akkuyu NGS Projesi için oldukça önemli bir aşama olduğunu belirtti. Hazırlık aşamasının tamamlanıp, sahada büyük kısmı yerli şirketler tarafından yapılması düşünülen inşaat çalışmalarının başlayacağını belirten Galanchuk, bundan sonraki hedefin İnşaat Lisansı almak olduğunu ifade etti.

Nükleer Güç Santralinin bina ve yapı inşaatına en kısa zamanda başlamak istediklerini belirten Galanchuk, santralin tüm ulusal ve uluslararası güvenlik standartlarına uygun olacağının altını çizdi.

Önümüzdeki aylar içerisinde TAEK Nükleer Güvenlik Dairesi uzmanları tarafından, Ön Güvenlik Analiz Raporu (ÖGAR) ’ın değerlendirilmesini sürdürerek sahada yapılan çalışmaları inceledikten sonra, 2018 yılının ilk yarısında alınması planlanan İnşaat Lisansı başvurusuna ilişkin değerlendirme raporu düzenlenecek.

TAEK’in olumlu görüşünün ardından, AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’ye İnşaat Lisansı’nın verilmesi ile birlikte herhangi bir engel olmaksızın Nükleer Güç Santralinin bütün güvenlik standartlarına uyum sağlayacak şekilde tüm yapıların inşaatına ve gerekli olan bütün sistemlerin montaj çalışmalarına başlanabilecek.

Kaynak: Akkuyu Nükleer A.Ş

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDikkat! Ücret Ödemelerini Bankadan Yapmak Zorundasınız!
Sonraki İçerikKimler Faizsiz Konut Kredisi Hakkına Sahip Olabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz