Ana Sayfa Haberler Akbank’tan sermaye arttırım kararı

Akbank’tan sermaye arttırım kararı

1025
0

Akbank, 4 milyar liralık çıkarılmış sermayesini yüzde 30 bedelli artırarak 5,2 milyar liraya çıkaracağını bildirdi.

Bedelli sermaye artırımına ilişkin yönetim kurulu kararı, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, Akbank’ın 10 milyar lira kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 4 milyar lira olan çıkarılmış sermayenin tamamının, bedelli karşılanmak suretiyle yüzde 30 artırılarak 5,2 milyar liraya çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

Söz konusu karara ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

‘’Mevcut ortakların yeni pay alma haklarının toplam 1 lira nominal değerli pay için alım hakkının 2,5 lira nominal değer üzerinden kullandırılmasına karar verilmiştir. İhraç edilecek payların satışından elde edilmesi beklenen toplam 3 milyar lira tutarındaki fon ile bankamızın halihazırda kuvvetli olan sermaye yapısı ile yasal sınırların oldukça üzerinde olan sermaye yeterliliği rasyolarının daha da güçlendirilmesi, global piyasa koşullarında oluşabilecek dalgalanmalara ve öngörülemeyen aktif bozulmalarına karşı bankanın kuvvetli finansal gücünün daha da artırılması, bankanın önümüzdeki dönemdeki büyüme stratejilerine yönelik olarak ilave kapasite yaratılarak uzun vadeli sürdürülebilir karlılığının devamlılığının sağlanması öngörülmektedir.”

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil:

“Ana hissedarımız Sabancı Holding’in sermaye artırımına yapacağı katılım ve kullanılmayan pay alım haklarına yönelik verdiği taahhüt, hem bankamıza duyulan güveninin hem de ülkemizin uzun vadeli büyüme potansiyeline olan inancının en önemli göstergesidir. Akbank, bankacılığın her alanında nitelikli kadrosu, sağlam altyapısı ve sektöre sunduğu yeniliklerle Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunmaktadır. Yapacağımız bu bedelli sermaye artışı bankamızın sektördeki rekabet avantajını daha da güçlendirecektir. Bankamızın ileride büyümesi için ek kapasite yaratacak ve sürdürülebilir karlılık gelişimine daha da katkıda bulunacaktır. Dolayısıyla bu kararın bankamızın tüm paydaşlarına olumlu yansımaları olacaktır. Bu vesileyle bugüne kadar bize güvenlerini eksik etmeyen başta hissedarlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ederim.”

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTOTAL Oil’den bir ilk
Sonraki İçerik6 Aralık 2018 Perşembe Tarihli ve 30617 Sayılı Resmi Gazete

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz