Ana Sayfa Duyurular Akaryakıt Sektöründe Kayıt Dışılığın Azaltılması Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Akaryakıt Sektöründe Kayıt Dışılığın Azaltılması Çalıştayı Gerçekleştirildi.

Akaryakıt Sektöründe Kayıt Dışılığın Azaltılması Çalıştayı Gerçekleştirildi.

776
0

”Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Kapsamında Denetim Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve Kurumlar Arası Veri Paylaşımının Artırılmasına Yönelik AB Teknik Yardım Projesi” kapsamında 19-20 Haziran 2019 tarihlerinde Ankara‘da ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımıyla akaryakıt sektöründeki kayıt dışılık konulu bir çalıştay düzenlenmiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığı Denetim ve Uyum Yönetimi Daire Başkanı Sayın Faruk Gözübüyük yaptığı açılış konuşmasında akaryakıt sektörünün vergi gelirleri bakımından önemli bir pay teşkil ettiğini hatırlatarak, tüm katılımcıları kayıt dışılığın tespiti ve kurumlar arası işbirliğine davet etmiştir.

Akaryakıt sektörü ve değer zincirindeki unsurların mevcut durum tespitinin hakim olduğu çalıştayda toplam akaryakıt ürünlerinin arz ve talebi değerlendirilmiş, akaryakıt istasyonlarında ve istasyon dışında kayıt dışılığa yol açan unsurlar derinlemesine tartışılmış, akaryakıt kaçakçılığının ve kayıt dışılığın önlenmesinde mevzuat değişikliği önerileri, kamu kurumları ve katılımcı STK temsilcileri ile ele alınmıştır.


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTüketici fiyat endeksi (TÜFE) on iki aylık ortalamalara göre %19,91 artış gerçekleşti.
Sonraki İçerikAnonim şirketlerde kuruluştan doğan hukuki sorumluluk (Stj. Av. Melike Kaya)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz