Ana Sayfa Haberler Airbus A380 projesine veda ediyor

Airbus A380 projesine veda ediyor

854
0

Avrupa merkezli uçak üreticisi Airbus, Perşembe günü yaptığı açıklamada A380 tipi uçakların üretimine son vereceğini duyurdu.

Dünyanın en iyi havayollarından Emirates’in A380 siparişlerini geri çekmesi sonucu söz konusu kararın alındığı bildirildi.

Avrupa’nın dört büyük ülkesinde faaliyet gösteren şirketten 3500 çalışan, bu karardan etkilenecek.

Airbus CEO’su Tom Enders, analistlerle gerçekleştirdiği bir konferans çağrısı sırasında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Enders, bu kararın şirket için oldukça zor olduğunu fakat gerçekçi olmaları gerektiğini belirtti ve ekledi: ‘’Emirates’in siparişlerini azaltması sonucu yarım kalan siparişlerimiz, üretimi devam ettirmemiz için yeterli değil.’’

Söz konusu açıklama ve 2018 kazançlarının bildirilmesi ile Airbus’ın hisseleri, Perşembe günü yüzde 5 oranında düşüş gösterdi.

Airbus’ın net katı bir önceki yıla göre yüzde 30 artarak 3,1 milyar euroya yükseldi.

Geçen haftalarda, aralarında Qantas’ın da bulunduğu bir grup havayolunun A380 siparişlerini iptal etmesinin ardından Emirates, A380 siparişlerini iptal edip nispeten daha küçük olan A330 ve A350 modellerinden 70 adet almaya karar verdi.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Defter mükellefiyken kapanış yaptım. Aynı yıl içinde yeniden açılış yaptım. E-Defter kullanmak zorunda mıyım?
Sonraki İçerik2 yıl öncesine ait olup kayıtlara işlenmemiş olan faturayı bu yıl defterlerine işleyebilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz