Ana Sayfa Duyurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Kısa Çalışma Ödeneği İşlemlerini e-Devlet Üzerinden...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Kısa Çalışma Ödeneği İşlemlerini e-Devlet Üzerinden Hızlıca Tamamlıyoruz

428
0

Bakan Selçuk: “Kısa Çalışma Ödeneği İşlemlerini e-Devlet Üzerinden Hızlıca Tamamlıyoruz”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle e-devlet üzerinden alınan yeni kısa çalışma ödeneği başvurularının hızlıca tamamlandığını bildirdi.

Kısa Çalışma Ödeneğinde geçmiş dönemlere göre süreci daha hızlı bir şekilde yürütmek için başvuruları e-devlete taşıdıklarını belirten Bakan Selçuk, “Pandemi döneminde Kısa Çalışma Ödeneğini çok kısa süre içerisinde, bu zamana kadar görülmemiş bir hızla devreye aldık dedi.

Bakan Selçuk, hızlı, doğru ve etkin politikaları hayata geçirmek için bundan sonraki süreçlerde de ilgili tüm taraflarla işbirliği içerisinde çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Dijitalleşmeyle birlikte teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak vatandaşlara hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Bakan Selçuk, “E-devlet üzerinden en çok kullanılan 10 hizmetten 5’i bakanlığımıza ait. Sunmuş olduğumuz hizmetleri bürokrasiden arındırarak, hem ekonomik hem de vakit açısından kazanç sağlıyoruz. Kısa çalışma ödeneği başvurularının yanı sıra ayrıca ilk defa 4/b (Bağ-Kur) yapılandırma başvuru işlemlerini de e-devlet üzerinden yapabilme imkanı getirdik” diye konuştu.

Yeni Başvurular 31 Ocak’a Kadar Uzatıldı

Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili 23 Aralık tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararını hatırlatan Bakan Selçuk, “Koronavirüs nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma uygulaması kapsamında 1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla tekrar başlayan yeni başvuruların son başvuru tarihini 31 Aralık 2020’den 31 Ocak 2021’e kadar uzattık” ifadelerini kullandı. Bugüne kadar e-devlet üzerinden 83.276 işyerinden 578.086 çalışanı için kısa çalışma başvurusu aldık.” diye konuştu.

31 Aralık öncesi kısa çalışma ödeneğine başvuruda bulunmayan işyerlerinin başvuru yapabilmelerinin de kolaylaştığını belirten Bakan Selçuk, “Koronavirüs nedeniyle 31 Aralık tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan işyerlerimiz 31 Ocak 2021 tarihine kadar e-devlet aracılığıyla başvurmaları durumunda 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilecekler” dedi.

Bakan Selçuk ayrıca, COVID-19 pandemi sürecinden etkilenen işyerlerinden 30 Haziran 2020 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş ve bu uygulamadan yararlanmış olan işyerlerinde kısa çalışma süresinin Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2 ay süreyle 28 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.


Kaynak: T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2021 Yılında Maliyet Hesaplarının 7/A ve 7/B Seçeneklerine Göre Tutulmasına İlişkin Hadler
Sonraki İçerik2020 Temmuz Aralık dönemi gekap beyannamesi ne zaman beyan edilecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz