Ana Sayfa Vergi Ağustos ayından itibaren taksi şoförlerinin sigorta bildirimi muhtasar prim beyannamesi ile mi...

    Ağustos ayından itibaren taksi şoförlerinin sigorta bildirimi muhtasar prim beyannamesi ile mi yapılacaktır?

    Ağustos ayından itibaren taksi şoförlerinin sigorta bildirimi muhtasar prim beyannamesi ile mi yapılacak?

    508
    0

    1 Ağustostan itibaren takside çalışan sigortalıların, aylık SGK’sı nasıl gösterilecek. Beyanname oluşturmamız gerecek mi?

    Plaka (Taksi) sahibi VD den numara alarak birleştirilmiş muhtasar beyannameyi SMMM ile veya taksiciler esnaf odası ile yapacağı Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi ile gönderilir. Plaka (Taksi) sahibi şifre alamaz.

    İktisadi Faaliyeti olmayan bir dernek sadece kira ödemesi yönünden muhtasar beyanı mükellefi olacaktır. Bu dernek işletme defteri mi tutacaktır. Tutacaksa defter beyandan mı olacaktır. SMMM ile aracılık ve sorumluluk sözleşmesi mi yapılmalı yoksa sadece aracılık sözleşmesi mi yapılmalı mı?

    Dernekler, dernekler kanuna göre defter tutar. Dernekler kanunu inceleyiniz. Muhtasar beyanname için işletme defteri tutulmaz. Aracılık sözleşmesi yaparak muhtasar beyanname gönderebilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurtdışında Mukim Kuruluşlara Yapılan Kambiyo Satışlarında BSMV Uygulanmayacak
    Sonraki İçerikYıllık enflasyon 0,86 puan gerileyerek %11,76 oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz