Ana Sayfa Vergi Ağustos ayında uygulanacak olan kira stopajı oranı nedir?

    Ağustos ayında uygulanacak olan kira stopajı oranı nedir?

    Ağustos ayı kira stopajı oranı nedir?

    1127
    0

    31.7.2020’den itibaren ödenen iş yeri kiralarında Stopaj %10 oldu

    Kira stopajlarında 1 Ağustos itibariyle mi yüzde 10 yapacağız. Temmuzu da kapsıyor mu?

    İş yeri Kira ödemesi, 31/07/2020 tarihinden önce yapılmış ise stopaj %20 olarak hesaplanır. 31/07/2020 günü (Bu tarih dahil) yapılmış ise Stopaj %10, olarak hesaplanır.

    Kararname 31/07/2020 günü yürürlüğe girmiştir.

    Kira Brüt belirlenmişse Mülk sahibine %10 stopaj farkı ödenecek mi?

    Yeni çıkan kararname sonrası mükellefimizin mal sahibi “Kiracı ve mal sahibi olarak yaptığımız kira mukavelesinin stopaj maddesi gereğince indirilen %10 stopaj vergisi net kira bedeline ilave edilecek ve mal sahibinin brüt kira bedeli hiçbir zaman değişmeyecektir” diye yazı göndermiştir. Kontratta da bu şekilde yazdığı için uygulama bu şekilde olmak zorunda mı yoksa kararnameye göre mi hareket edilecek?

    Kira sözleşmesi Brüt olarak yapılmış ise mal sahibine yapılacak kira ödemesinden %10 GV stopajı yapılır. Mal sahibine ödenecek net kira %10 oranında artar. Kira sözleşmesi Net olarak yapılmış ise Netten brüte gidilir. Brüt tutardan %10 GV stopajı yapılır. Kiracı %10 daha eksik kira ödemiş olur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2020 Ocak-Haziran döneminde %60 geriledi
    Sonraki İçerikRayiç kira bedeli hangi durumda devreye girer?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz