Ana Sayfa Vergi Ağustos ayında SGK dosyası açtıran bir firma muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan...

    Ağustos ayında SGK dosyası açtıran bir firma muhtasar prim beyannamesini nasıl beyan edecektir?

    639
    0

    İşyerinde sigortalı çalışanı olanlar aylık muhsgk vermek zorunda. 07/2020 döneminde işe başlayan bir mükellefimizin stopajı 3 aylık olarak tercih edilmişti ve 08/2020 döneminde sigortalı işçi çalıştırmaya başladı. Dolayısıyla 08/2020 döneminden itibaren aylık MUHSGK vermemiz gerekiyor. Aylığa dönüş yaptığımız anda ise 07/2020 döneminin süresi geçmiş olacak. Bu şartlarda ne yapmalıyız?

    8.Ayda çalışmaya başlayan için Sadece SGK bildirgesi için Aylık MUH SGK 26 Eylül’e kadar verilebilir. Verilecek beyannamede sadece sgk kısmı doldurulur.

    Vergi bölümü için ise 2020/7-8-9 dönemi için 3 aylık Beyanname vergi için 26 Ekim’e kadar verilebilir.

    Mükellefim ağustos ayında sgk dosyası açtırdı. Muhsgk ‘yı aylık olarak güncelledim. Temmuz Muhtasar vergi kısmını nasıl beyan edeceğim?

    2020/7-8-9 Dönemini 3 aylık olarak 26 Ekim tarihine kadar verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTek pay sahipli anonim şirketlerde hisse devirleri tescile tabi midir?
    Sonraki İçerikTrendyol ile anlaşarak internet üzerinden satış yapacak firma satışlarına istinaden faturayı kime düzenlemelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz