Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ağustos ayında nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir miyiz?

    Ağustos ayında nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir miyiz?

    İstifa işten çıkış yasağı kapsamında mıdır?

    626
    0

    Ağustos ayında nakit ücret desteğinden yararlanmaya devam edebilir miyiz?

    Ağustos ayı için ücretsiz izin yapan bir mükellefim var. 8 personel ücretsiz izin fakat 1 ağustosta personel girişi oldu ağustos ayı için eski personelden 6’sını halen ücretsiz izne çıkarmış durumdadır. Personel girişi olduğu için yine de 6 personel ücretsiz izin desteği alabilir mi?

    İşçilerin fiili çalışması yok ve halen ücretsiz izin durumları devam ediyor ise 6 işçinin NÜD’den yararlanmasında bir sakınca bulunmamaktadır.

    İstifa işten çıkış yasağı kapsamında mıdır?

    Ev tekstil atölyesi mükellefim 01/04/2020- 31/07/2020 kısa çalışma ödeneğinden çalışanları faydalandı. Bir çalışanı ailevi nedenlerden dolayı 31 Temmuz itibari işten çıkmak istiyor. pandemiden dolayı işten ayrılma yasağı var mı?

    Belirttiğiniz işçinin istifa etmesi ve bunu yazılı bildirmesi halinde çıkışı fesih yasağı kapsamında olmayacaktır. Yine aynı işçiyi işten çıkarmayıp (17.04.2020 öncesi çalışanınız ise) nüd başvurusunda da bulunabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAr-Ge teşviğinde vergi indirimi kısıtlanıyor mu?
    Sonraki İçerikBirden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işleri ile uğraşan dar mükellef kurumlara yapılan hakediş ödemelerinden yapılacak stopaj oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz