Ana Sayfa Muhasebe Ağustos ayında kira stopaj oranı ne uygulanacaktır?

    Ağustos ayında kira stopaj oranı ne uygulanacaktır?

    814
    0

    2020 Temmuz dönemi olarak ağustos ayında beyan edilecek kira stopajlarında muhtasar beyannameleri yaparken yüzde 10’luk mu yoksa eskisi gibi yüzde 20’lik vergi oranından mı yapmalıyız?

    İş yeri kira ödemesi, 31/07/2020 tarihinden önce yapılmış ise stopaj % 20 olarak hesaplanır. 31/07/2020 günü (Bu tarih dahil) ve sonraki tarihlerde yapılmış ise Stopaj % 10 olarak hesaplanır.

    Bir firmamızda 01.06.2020 tarihinde adres değişikliği yaptık ve yeni adres ile ilgili bir yıllık toplam kirayı peşin olarak haziran ayında Havale yaptık. Haziran ayı Muhtasarında toplam ödenen bir yıllık kira tutarını bildirim yaptık ve stopajını ödedik. Mükellef stopaj oranı düştü biz fazla para ödedik. Bende kendisine işyeri kiraları toplu şekilde ödendiği zaman ödeme yapıldığı ay beyan edilip ödenir dedim. Mükellefte sonraki aylarda 8,9,10,11,12 aylar stopaj % 10 düştüğü için biz fazla ödeme yapmış oluyoruz düzeltme ya da başka bir şekilde bir şeyler yapmalı mıyız?

    Yaptığınız ve düşündüğünüz uygulama doğrudur. Fazla ödeme diye bir işlem yok haziran ayındaki oran % 20’dir. Oran % 30’a çıksa idi % 10 daha mı ödeyecektiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFinansal Hizmetler Güven Endeksi Ağustos 2020’de bir önceki aya göre 10,6 puan artarak 170,0 seviyesinde gerçekleşti
    Sonraki İçerikKartlı Satışı Bulunmayan Mükellefler EFT-POS Özellikli YN ÖKC Kullanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz