Ana Sayfa Duyurular Ağustos ayında hazine nakit dengesi 64,3 milyar TL fazla verirken, Ocak-Ağustos döneminde...

Ağustos ayında hazine nakit dengesi 64,3 milyar TL fazla verirken, Ocak-Ağustos döneminde açık 42,1 milyar TL oldu

375
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurtiçinde Temmuz ayı işgücü istatistikleri, yurt dışında ECB’nin gerçekleştirdiği Para Politikası Toplantısı’na dair açıklamalar konuşuldu.

Yurt İçi Gelişmeler

• Temmuz 2021’de 15 ve üzeri yaşta olanlarda işsiz sayısı bir önceki aya göre 506 bin kişi artarak 3 milyon 902 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 15 ve üzeri yaşta olanlarda 1,4 puanlık artış ile %12, genç nüfusta (15-24 yaş grubu) ise değişim göstermeyerek %23,1 oldu.
• Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi %14,6 artarken, ihracat miktar endeksi %3,8 azaldı. Aynı dönemde ithalat birim değer endeksi %30,3 artarken, ithalat miktar endeksi %10,3 azaldı.
• Temmuz 2021’de inşaat maliyet endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %44,76, bir önceki aya göre %2,56 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi %56,41, işçilik endeksi %21,01 arttı.
• Ağustos ayında Hazine nakit dengesi 64,3 milyar TL fazla verirken, Ocak-Ağustos döneminde açık 42,1 milyar TL oldu.
• Ağustos sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla havayolu yolcu trafiği %44,6, ticari uçak trafiği %44 arttı


Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2021 yılı Temmuz ayında istihdam oranı %45,8 oldu
Sonraki İçerikCari işlemler açığı Temmuz 2021’de bir önceki yılın Temmuz ayına göre 1.306 milyon ABD doları azalarak 683 milyon ABD doları olarak gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz