Ana Sayfa İstatistik Ağustos 2020’de imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre...

    Ağustos 2020’de imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı bir önceki aya göre 2,6 puan arttı

    560
    0

    Ekonomide bu hafta ne oldu?
    TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

    Yurtiçinde ekonomik güven endeksindeki artış ön plan çıkarken, yurtdışında ise revize edilen ABD ikinci çeyrek daralma rakamları konuşuldu.

    Yurt İçi Gelişmeler

    • Ağustos ayında mevsim etkilerinden arındırılmış sektörel güven endeksleri bir önceki aya göre incelendiğinde; hizmet sektöründe %5,7 ve perakende ticaret sektöründe %0,2 artış görülürken, inşaat sektöründe %2,3 azalış görüldü.
    • Temmuz ayında 82,2 olan ekonomik güven endeksi, Ağustos ayında %4,4 artarak 85,9 seviyesinde gerçekleşti. Endeksteki artışta reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki artışların etkisi oldu.
    • Ağustos ayında imalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 2,6 puan artarak %73,3 seviyesinde gerçekleşirken, aynı dönemde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı 2,3 puan artarak %73 seviyesinde gerçekleşti.
    • Ağustos ayında Reel Kesim Güven Endeksi, bir önceki aya göre 5,5 puan artarak 106,2 oldu. Endeksin artmasında son üç aydaki toplam sipariş miktarı, mevcut toplam sipariş miktarı, yatırım harcaması, mevcut mamul mal stoku ve gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarına göstergelerindeki artışların etkisi oldu.
    • Temmuz ayında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %86 azaldı.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni Sayı:35
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİSO Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi Ağustos 2020’de 54,3 düzeyinde gerçekleşti
    Sonraki İçerikSerbest çalışan SMMM’ler başka bir şirkette SGK’lı olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz