Ana Sayfa Dünya Afrika Kıtası Serbest Ticaret Bölgesi, 850 yeni ürünün ticaretine izin verdi

    Afrika Kıtası Serbest Ticaret Bölgesi, 850 yeni ürünün ticaretine izin verdi

    372
    0

    Gana’nın başkent Akra’da düzenlenen 8. Afrika Kıtası Serbest Ticaret Bölgesi (AfCFTA)Bakanlar Kurulu toplantısında, AfCFTA’nın menşe kuralı protokolü kapsamında 850 yeni ürünün ticaretinin başlatılması konusunda anlaşıldı.

    Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı ve Afrika Birliği üye ülkeler arasındaki ticaretten sorumlu Bakanlar Kurulu Başkanı Ebrahim Patel, yaptığı açıklamada, toplantıda bakanların menşe kuralları üzerinde anlaşmaya vardıklarını belirtti.

    Patel, AfCFTA’nın 2020-2021’de üstlendiği iki yıllık çalışma döneminde menşe kuralları üzerinde anlaşmaya varılmış 850’den fazla ek ürün belirlediğini kaydetti.

    Anlaşmanın, kıta genelinde tarife defterlerinde yüzde 88 daha fazla ürün içeren bir paketle sona erdiğini söyleyen Patel, “Bu paket şimdi devlet başkanlarına gidiyor ve onlar da onaylarsa, bu paket ticaretin başlaması için temel oluyor.” dedi.

    AFCFTA’NIN TEK PARA BİRİMİ TİCARETİ BAŞLATILDI

    AfCFTA Genel Sekreteri Wamkele K. Mene de AfCFTA’nın, üye ülkelerin tek bir para birimi kullanarak ticaret yapmasına yardımcı olmak için yeni bir ödeme sistemi olan Pan Afrika Ödemeler Platformu’nun başlatıldığını söyledi.

    Mene, bu platformun ticaret yapmak için üçüncü bir para birimi kullanmanın zorluklarını sona erdireceğini dile getirdi.

    Afrika kıtasında 42 para birimi olduğuna dikkati çeken Mene, “Çalışmalarımıza göre döviz konvertibilitesinin maliyeti yılda 5 milyar doları aşıyor ve bu sadece parasal maliyet değil, aynı zamanda rekabet eksikliği, rekabetçi olma konusundaki kısıtlamalar gibi sorunlardan kaynaklanıyor.” ifadesini kullandı.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıl sonunda döviz hesaplarında bulunan bakiyeyi kur korumalı TL hesabına yatırırsak vergi istisnasından faydalanabilir miyiz?
    Sonraki İçerikİktisadi işletme stant gelirleri için düzenleyeceği faturalarda KDV tevkifatı yapmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz