Ana Sayfa Muhasebe Adres nakillerinde SGK’ya giriş çıkış işlemleri nasıl yapılmalıdır?

Adres nakillerinde SGK’ya giriş çıkış işlemleri nasıl yapılmalıdır?

1715
0

01/02/2019 tarihinde bağcılar SGK’dan Beşiktaş SGK’ya nakil olduk. 10 günlük süre içinde Beşiktaş ve Bağcılar Sgk’ya aynı gün başvuru yaptık.

Bağcılar sigortaya ocak ayı bildirgesini vermeden dosyamı kapattım. Beşiktaş yeni işyeri şifreleri verdi. Dosyayı açtı. Çalışan sayısını sordu. 6 çalışanımız olduğunu ilettik.  4 kişi eski çalışanımız 2 kişide yeni giriş yapılan çalışanımız vardı.  2 yeni çalışanımızın giriş ise 31 Ocak tarihinde bir gün sonrasına yani 01/02/19 tarihine henüz kapanmamış olan Bağcılar SGK ya girişler yapıldı. Çünkü henüz taşınmamıştık. Beşiktaş SGK’dan açılmış olan dosyamıza  şifreler ile oraya mı tekrar girişini yapayım?

Beşiktaş SGK ya gittim durumu izah ettim o iki kişi için 16 koduyla çıkış yapıp, Beşiktaş SGK ya girişlerini yap diyor. Tarihler 01/02/2019 o zaman kapanmış olan bağcılar SGK ya 1 günlük APHB’yi nasıl vereceğim?  Hatta memur diğer 4 eski çalışanında çıkış verip Beşiktaş SGK ya giriş yapacaksın dedi.

 

İşyerinin aynı Kurum ünitesinin görev alanına giren başka bir adrese nakledilmesi halinde yeni adres, işyerinin nakledildiği tarihten itibaren on gün içinde işyerinin işlem gördüğü üniteye yazı ile bildirilmelidir.

Bu değişiklikten dolayı yeni işyeri dosyası tescil edilmez ve yeni sicil numarası alınmaz.

Ancak; işyerinin aynı il içinde başka bir ünitenin görev bölgesine nakledilmesi hâlinde işyeri bildirgesi verilmez. Nakil tarihini takip eden 10 gün içinde, işverenin eski ve yeni üniteye bir yazı ile bildirimde bulunması gerekir.

Yapılan yazılı bildirim üzerine SGK yeni işyeri dosyası tescil eder ve yeni bir işyeri numarası verir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Aynı işverene ait işyerleri arasında çalışanın SGK giriş-çıkış işlemini nakil koduyla mı bildireceğim?

 

 

 

Emekliliğe hak kazanmış bir kişinin işe giriş ve çıkışı nasıl yapılmalıdır?

 

 

 

İşveren daha önce işe giriş çıkış yapmış bir çalışanı BES sistemine nasıl kaydedecektir?

 

 

Önceki İçerikMiras yoluyla kalan gayrimenkul için değer artışı hesaplaması yapılır mı?
Sonraki İçerikŞubat ayında eksik günü olan çalışan için SGK gün hesaplaması nasıl yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz