Ana Sayfa Muhasebe Adres nakillerinde SGK’ya bildirim süresi kaç gündür? 

    Adres nakillerinde SGK’ya bildirim süresi kaç gündür? 

    Adres naklinde SGK bildirim süresi nedir? Adres naklinde SGK bildirim zamanı nedir? Aynı ay içinde SGK’ya yapılacak adres nakillerinde bildirim süresi nedir? Farklı ile adres naklinde SGK bildirim süresi nedir?

    632
    0

    Şişli SGK’dan Ataşehir SGK’ya nakil olarak gideceğiz. Kuruma adres değişikliğini bildirme süremiz kaç gündür?

    İşyerinin aynı il içinde başka bir ünitenin (Sosyal Güvenlik Merkezi) görev bölgesine nakledilmesi hâlinde işyeri bildirgesi verilmez. Ancak, nakil tarihini takip eden 10 gün içinde durum, işverence eski ve yeni üniteye bir yazı ile bildirilir. Yeni ünite, nakil bilgilerine dayanarak işverene işyeri sicil numarasını bildirir. Eski ünitede bulunan işyeri dosyasındaki tescile esas bilgi ve belgelerin birer örneği yeni ünitedeki dosyasına konulur İşyerinin aynı ünitenin görev alanına giren başka bir adrese nakledilmesi halinde ise işyerinin yeni adresi güncellenmekte ayrıca işyeri sicil numarası verilmemektedir.

    Bu durumda, nakledilen işyerlerinde çalışan sigortalılar için işten ayrılış ve işe giriş bildirgesinin SGK’ ya verilmesine gerek bulunmamaktadır.

    Merkezi Balıkesir’de olan süt üretim çiftliğinin merkezini yönetimini İstanbul’a nakletmek istiyoruz Balıkesir’deki çiftliğinde şube olarak kalmasını istiyoruz. Bu süreci en kolay şekilde nasıl organize edebilirim. Balıkesir Ticaret odası ile görüştüğümde önce İstanbul’a merkez nakli yapmamı ardından buraya şube açmamı söyledi, uzun ve masraflı olacak ve işin sgk ve diğer resmi tarım sanayi bakanlığı ayakları olacak daha kısa ve maliyetsiz nasıl bir yol izleyebilirim?

    Talep edilen hususlar özel konular olup genel bilgi içermediğinden bilgi paylaşımı da yapılamamıştır. Kişisel kanaatim merkezin olduğu yerde şube tescilini yaptırmak ardından merkez nakli ile gelmek daha iyi olacaktır, masraflar ve diğer kurumlar nezdindeki işlemler hakkında bilgi ilgili bölümlerden sorulmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKDV İndirimli Teminat Uygulaması Sistemi (İTUS)
    Sonraki İçerikHazine ve Maliye Bakanlığı Döviz Cinsinden veya Dövize Endeksli Sözleşme Bedellerine İlişkin Duyuru Yayınladı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz