Ana Sayfa Güncel Adınıza posta ya da hızlı kargo taşımacılığı ile gelen hangi eşya için...

Adınıza posta ya da hızlı kargo taşımacılığı ile gelen hangi eşya için gümrük vergisi ödersiniz?

702
0

Adınıza yurt dışından gelen, ağırlığı brüt olarak 30 kilogramı ve bedeli 1.500 Euro’yu aşmayan, kişisel kullanımınıza mahsus olan eşyadan, geldiği ülkeye göre değişen oranda tek ve maktu vergi alınır.

Söz konusu vergi, eşyanın;
– AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
– Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20;
– Kişisel kullanıma mahsus kitap olması halinde ise ülke ayrımı olmaksızın %0 olarak uygulanmaktadır.

Eşyanın ÖTV Kanununa ekli olan IV sayılı liste kapsamında olması durumunda, ilave olarak %20 oranında tek ve maktu vergi uygulanmaktadır.


Kaynak:T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBelçika’da enflasyon Mart 2020’de %0,62’ye düştü
Sonraki İçerikKısa Çalışma Ödeneği başvurusu Muhasebe bürosunun eposta adresinden yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz