Ana Sayfa Muhasebe Adi ortalık ve işletme defterine tabi olan bir kişi işletme defterine tabi...

Adi ortalık ve işletme defterine tabi olan bir kişi işletme defterine tabi işini kapatırsa adi ortaklığı devam eder mi?

Adi ortalık ve işletme defterine tabi olan bir kişi işletme defterine tabi işini kapatırsa adi ortaklığı devam eder mi?

725
0

Mükellefim gerçek kişi ve aynı zamanda vergi mükellefi adi ortaklık firması da bulunmaktadır. İşletme deflerine tabi firmasını kapattığında adi ortaklıkta durumu ne olur?

Adi ortaklıktaki durumu devam eder. Ortaklıktan elde ettiği kazanç geçici vergi ve yıllık gelir vergisi beyannamesinde beyan edilir.

İki kardeş yarı hisseli arsaları üzerinde dükkân üstü konut olacak şekilde inşaat yaptılar. Vergi dairesine de adi ortaklık olarak bildirimde bulundular. İnşaat bitti adi ortaklık kapanacak kapanış esnasında fatura kesmelerine gerek var mı?

Yapılan inşaat ticari bir faaliyet ise; satış için elbette fatura kesilecek.

Fatura maliyet + kar ilave edilerek düzenlenir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMali müşavirler pandemi dolayısıyla Resmi Gazete’deki asgari ücretler üzerinden indirim yapabilir mi?
Sonraki İçerikİhracattan doğan KDV iadesi hangi hesapta takip edilmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz