Ana Sayfa Muhasebe Adi ortaklıkta belge kaydı nasıl yapılacak?

Adi ortaklıkta belge kaydı nasıl yapılacak?

1244
0

Adi Ortaklık %50 %50 ortaklık payı olan GV mükelleflerin adi ortaklıktaki kar ya da zarar beyanlarını işletme defteri özet kısmı doldurulurken gider, satın alınan emtia, gelir gibi kalemleri de %50 olarak mı kayıt etmemiz gerekiyor yoksa Adi Ortaklık için farklı bir uygulama mı bulunmaktadır?

 

İşletme hesabı hülasası bütün olarak düzenlenir yıllık beyannamede her ortak elde edilen kar veya zararı hissesi oranında yıllık beyana dâhil edilir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Adi Ortaklıklar Odalara Kayıt Olabilir mi?

 

“Adi Ortaklık” Faaliyeti İçin Alınan Gayrimenkulün KDV’si İndirilebilir mi?

 

Adi ortaklık nasıl sona erer?

 

Adi ortaklık ortaklarının sorumlulukları nedir?

 

Adi ortaklıktan çıkma nasıl olur?

 

 

Önceki İçerikPoşet almayan ve müşteriye satmayan beyan vermek zorunda mı?
Sonraki İçerikKapanan adi ortaklık kazancını hangi hesapta takip edeceğim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz