Ana Sayfa Muhasebe Adi ortaklıklarda bir ortak tek başına ticari faaliyete devam edebilir mi?

Adi ortaklıklarda bir ortak tek başına ticari faaliyete devam edebilir mi?

871
0

Adi ortaklık olarak ticari faaliyette bulunan bir firmanın ortaklarından biri kayıp. Diğer ortak, ortaklığı feshederek tek başına faaliyete devam edebilir mi?

İki gerçek kişi veya daha fazla ortak ile kurulan adi ortaklıklar Tescile tabi olmayıp vergi dairesinde kayıtlı işletmelerdir ve her gerçek kişi ayrı ayrı tacir sıfatı ile ticaret sicile tescil edilirler.

Bu bağlamda adi ortaklığın vergi dairesinden iptali sözleşmenin feshi ile mümkün olacaktır.

Konu hakkında vergi dairesi ile görüş alışverişinde bulunulması, sonrasında önerilen yola göre veya mahkemeden sözleşmenin feshi ile terkin yapılabileceği değerlendirilmektedir.

Firmamızda imalatta kullanılmak üzere küçük prefabrik aldık. Burayı İTO’dan şube olarak tescil ettirmem mi gerekiyor? Yoksa vergi dairesine kira kontratının damgasını ödeyerek üretim olarak göstermem yeterli olur mu?

Vergi dairesine kira sözleşmesi bildirimi ve damga vergisi ödemesi yapılacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİSO Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi Mayıs 2020’de 40,9’a yükseldi ancak eşik değer 50,0’nin altında kaldı
Sonraki İçerikKOBİ’lerin e-ihracata atılabilmeleri için Export Akademi kapsamındaki çevrim içi eğitime 650’ye yakın girişimci katıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz